ESEMÉNYNAPTÁR

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

Zalaegerszegi Gyermekotthon

2016. december 19-én tartotta karácsonyi ünnepségét a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthona és a lenti IV.sz. Lakásotthon-hálózat.

A rendezvényen Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy a karácsony jelentőségében messze kiemelkedik a többi ünnep közül, hiszen ilyenkor valamennyiünket összeköt a szeretet. Mint fogalmazott, ez az alkalom arra is lehetőséget nyújt, hogy mindenki, aki a hétköznapokban lelkesedéssel és odaadással végzi a feladatát, ilyenkor megpihenhet és megérdemelten átadhatja magát a karácsony hangulatának.

Az ünnepségen a Zala Megyei Kormányhivatal dolgozói által gyűjtött adományok is átadásra kerültek a gyermekek számára. Dr. Sifter Rózsa Kormánymegbízott Asszony beszédében a várakozás fontosságára hívta fel a figyelmet. A karácsonyt, mint bármelyik eseményt az életünkben fontos rákészülési időszak előzi meg, ezt pedig nem szabad siettetni –hangsúlyozta. Hozzátette: mindenre megfelelő időt kell biztosítani, a ráhangolódás ugyanis segít a szívünket feldíszíteni az ünnepre.

Az ünnepségen műsort adtak a gyermekotthon, az I. és a IV. számú lakásotthon hálózat gyermekei. A gyermekversek és prózák elhangzása után karácsonyi énekcsokor következett, mely emelte az ünnep hangulatát.

 

Nagykanizsai Gyermekotthon

A nagykanizsai Honvéd Kaszinóban szervezett karácsonyi ünnepséget 2016. december 15-én a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthona, a II. és III. számú Lakásotthon-hálózattal közösen.

A rendezvény résztvevőit elsőként Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgató-helyettese, valamint Dénes Sándor, Nagykanizsa város polgármestere köszöntötte.

A gyermekek szebbnél szebb műsorokkal kápráztatták el társaikat és a nevelőket. Színvonalas műsorral léptek fel a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonának fogyatékos ellátottai is.

„Különösen fontos az, hogy felkészüljünk mi magunk, lelkileg is egy kicsit az ünnepre. A gyermekek számára pedig még fontosabb ez az időszak. Azt gondolom, hogy egy-egy ilyen alkalommal nem csak az ajándékozás vagy a műsor, de maga az együttlét öröme is, azt hiszem, hogy igazán sokat jelent számukra. – fogalmazott Zimborás Béla igazgató-helyettes.

A rendezvényt a családias légkör hatotta át. A gyermekek és a felnőttek egyaránt a karácsony szellemében, szeretettel feltöltődve, az ünnepet várva köszöntek el egymástól. A karácsonyi műsor után szeretetvendégségre várták a gyermekeket.

 

Nevelőszülői Hálózat

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózata 2016. december 18-án tartotta karácsonyi ünnepségét, melyre szép számmal érkeztek a Nagykanizsa környéki nevelőszülők, a nevelőszülőnél élő gyermekek és vér szerinti szüleik.

Az ünnepséget Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg, majd a gyermekek igyekeztek karácsonyi hangulatot teremteni versekkel, énekkel.

Az est - a gyermekek által leginkább várt pontja a KAKAÓ együttes zenés, interaktív műsora volt. A gyerekek énekeltek, táncoltak, kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

Az ünnepséget a nevelő- és vér szerinti családok, valamint a gyermekek megvendégelése zárta.

Ez az évek óta nagy sikerrel megrendezett esemény hozzájárul, hogy a gyermekek és szüleik átélhessék a hosszabb-rövidebb ideje nélkülözött közös karácsonyozás élményét, közelebb hozza egymáshoz a gyermekek életében a két legfontosabb személyt: a szülőt és a nevelőszülőt.

I. sz. Lakásotthon-hálózat

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. sz lakásotthon-hálózata 2016. december 22-én tartotta hálózati karácsonyi műsorát, Zalaszentlászlón. A helyszínt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége biztosította.

Györe Edina, a Kirendeltség igazgatója köszöntötte a hálózat gyermekeit, kollégákat és vendégeit. Az ünnepséget Gál Krisztián, a hálózat Gyermekönkormányzatának elnöke nyitotta meg.

Elsőként a hálózat szakmai egységében működő Különleges lakásotthon gyermekei és fiatal felnőttei adtak elő pásztorjátékot.

Ezt követően Horváth Dalmát (vers), Orsós Lászlót (ének), Szilágyi Krisztofert (vers), Bogdán Gyöngyit (vers) hallhatták az egybegyültek.

A Különleges lakásotthon gondozottai karácsonyi dalokkal készültek a vendégeknek.

Majd Czink Melissza, Pap Szandra, Orsós László, Szabó Krisztián, Czink Melinda szavalt verset. Czigány Andrea előadásával zárult a gyermekek műsora.

Tóthné Mátyás Krisztina szakmai vezető megköszönte a támogatóknak a felajánlásokat, mellyel örömtelibbé tették a gyermekek karácsonyát. Továbbá köszönettel fordult a szereplőkhöz és felkészítőikhez a színvonalas műsor érdekében végzett munkájukért.

Magyari Attila, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szintén köszönetét fejezte ki a gyermekeknek, kollégáknak az áldozatos munkáért, színvonalas műsorért és mindenkinek Áldott Ünnepeket kívánt.

A műsort követően a gyermekeket szendvicsek és sütemények várták. Az este családias hangulatban hosszas beszélgetéssel zárult.