ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

2019. január 24.

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás csoportja Zala megyében egyedülállóként forrást nyert a MOL Gyermekgyógyító Program keretében a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programok megvalósítására.

Az Egyesület a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthonában élő 2-8 éves gyermekek számára tart állatasszisztált foglalkozásokat. A program keretében tíz hónap alatt húsz játékos foglalkozást tartanak az intézményben két kutyás terapeuta közreműködésével.

– Nagyon jó hatással vannak a kutyák a gyerekekre – fogalmazott Letenyei Tímea, a gyermekotthon nevelője, aki maga is állatvédő aktivista. – Megtanulják az együttműködést, önfegyelmet, együttérzést, erősíti az önbizalmukat, segít levezetni a feszültségeiket, lekötni az energiáikat. Megnyílnak ilyenkor, és képessé válnak elfogadni a másik élőlényt, ami a későbbi életükre is kihat, mert megtanulják a felelős állattartást – sorolta.

Tolnai Tímea és Zserbó vidám feladatokat old meg a gyerekekkelTolnai Tímea és Zserbó vidám feladatokat old meg a gyerekekkel

– Minden korosztály kedveli ezeket a foglalkozásokat, ez különösen a gyermekekre igaz – osztotta meg tapasztalatait dr. Nagy Erzsébet, aki a terápiás csoportot vezeti. – Érzelmileg megerősíti őket, sokan a kutya előtt nyílnak meg, beszélgetnek velük, többet mesélnek magukról, mint akár a nevelőjüknek. A játékos feladatokban felszabadultan, a megfelelés kényszere nélkül jutnak sikerélményhez.