ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

2018. november 16.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége 2018. november 16-án tartotta megyei ünnepségét a Szociális munka napja alkalmából. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ adott otthont a rendezvénynek, ahol kitüntetéseket vehettek át mindazok, akiknek szakmai tevékenysége példaértékű.

A köszöntők sorát Györe Edina a Zala Megyei Kirendeltség igazgatója kezdte, aki személyes érzéseit is megfogalmazta a szociális ellátás fontosságáról.

-Nagyon szerencsésnek érzem magam itt Zala megyében, hiszen azt gondolom, nagyon jó dolog szociális területen dolgozni és azokért az emberekért tenni, akikért a mindennapokban nagyon sokan, akár a családjukban is, de a szociális ágazatban is azért dolgozunk, hogy a mindennapjaik szebbek, tartalmasabbak és eredményesebbek legyenek- kezdte beszédét, majd szólt a megyében működő szociális intézményekről, méltatta a szociális területen dolgozók hivatását és áldozatos munkáját.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő is az ágazatban dolgozók munkájának fontosságát emelte ki, köszönetet mondva nekik ezért, majd dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott mondott beszédet.
– A magyar kormány kiemelt célkitűzése, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassa a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársakat, aki nap mint nap a rászorulók, a bajba jutottak, a hátrányos helyzetűek megsegítését választották. Azért vagyunk ma itt, hogy köszöntsük és a társadalom figyelmét ráirányítsuk az utcai szociális munkásokra, a családsegítőkre, a gyermekjóléti munkakörben és az idősellátás területén dolgozó szakemberekre, a szociális intézmények munkatársaira- mondta el a kormánymegbízott.

Az ünnepségen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója példaértékű hivatástudattal, emberséggel végzett munkája elismeréseként főigazgatói dicséretben részesítette Laska Csabánét, Balázsi Ákost, Plótár Gyöngyit, Valkai Adriennt és Kántor Lászlónét.

A Zala megyei kirendeltség igazgatójának dicséretét érdemelte ki kiemelkedő és magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként a szociális területen dolgozó Rikli Elemérné, Molnár Györgyi, Németh Lajosné, valamint gyermekvédelmi ellátás területéről Németh Attiláné és Lenkovits Zoltánné.

Szociális Munka Napja

Szociális Munka Napja

Az ünnepségen adta át Pácsonyi Imre, a Zala megyei közgyűlés alelnöke- aki később pohárköszöntőt is mondott- a Zala megye címere emlékplakettet, melyet kiemelkedő szakmai tevékenysége és példamutató emberi magatartása elismeréseként Boáné Pintér Erzsébet érdemelt ki, akiről a méltatásban elhangzott, hogy a megye gyermekvédelmi ellátásának meghatározó személyisége.

Az ünnepségen köszöntötték Czémán Ildikót, aki a parlamentben 2018. november 12. napján vehette át az Emberi Erőforrások miniszterétől a Szociális Munkáért kitüntetést.
A rendezvényen a Zala Megyei Kirendeltség fenntartásában működő intézmények ellátottjai kedveskedtek műsorral a megjelenteknek.