ESEMÉNYNAPTÁR

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthonában 2016-ban került bevezetésre az Egészséges Életmód program, mely az egészséges táplálkozásból és napi 15 perces mozgásból tevődött össze. Ennek kapcsán került az intézmény kapcsolatba Lubics Szilvia ultramaraton futónővel, aki az előadások mellett két közös futóversenyen is részt vett már az Otthon lakóival.

A most indított jótékonysági akció célja, hogy a számára kiemelkedő jelentőségű BADWATER ultramaraton verseny ne csak róla szóljon, így a futóverseny kilométereit segítő szándékú személyek vásárolhatták meg egy jó ügy érdekében, nevezetesen, hogy a Nagykanizsai Gyermekotthon lakóinak az összegyűjtött pénzösszegből sportpálya épüljön.

Az „Építsünk egy sportpályát a Nagykanizsai Gyermekotthonnak” jelmondatú akció keretében a jelképesen megvásárolt kilométerek összege 1.274.565,- Ft volt, melynek átadására 2017. szeptember 22-én ünnepélyes keretek között került sor.

Az átadáson Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője azt mondta: Lubics Szilvia olyan sportoló, aki példát mutathat sok mindenkinek abban, hogyan kell célokat kitűzni, és a célok elérése érdekében mennyi munkát kell elvégezni, lehetőleg örömmel. „Az ő sikere – bár egyedül érte ezeket a sikereket el – nemcsak az övé, hanem a családjáé, férjéé, gyermekeié, akik sokszor nélkülözték, amikor edzett vagy éppen hosszú ideig versenyen volt. És többek közt ezzel a támogatással – hogy egy biztos családi háttér van mögötte – tudta ezeket a sikereket elérni” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár.

Lubics Szilvia nem csak ezzel az akcióval segít a gyermekotthonban élőknek. „Rendszeres látogatója a gyermekotthonnak, beszélget a gyerekekkel, felhívja a figyelmüket a mozgásra, a munka fontosságára, annak eredményére” - hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

Györe Edina szerint a futónő önzetlen segítőtevékenységét a mostani akció koronázta meg. „Azt gondolom, most ez a tortán is a cseresznye. Közel 1,3 millió forinttal támogatja a futása révén a gyermekotthon környezetének szebbé tételét, hiszen egy nagyon szép sportpálya létesül ebből a támogatásból” - mondta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

A jelenlevők egy kisfilmet is megnézhettek a világ egyik legnehezebb versenyének tartott Badwaterről. Lubics Szilvia és a kanizsai gyermekotthon lakói közötti kapcsolat pedig a sportpályával tovább erősödik, hiszen még több lehetőségük lesz közösen mozogni.

 

„Építsünk egy sportpályát a Nagykanizsai Gyermekotthonnak”