ESEMÉNYNAPTÁR

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

1. sz. Lakásotthon–hálózata Gyermekönkormányzatának II. rendezvénye

2017.08. 24.

Második alkalommal rendezte meg a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. sz. Lakásotthon–hálózatának Gyermekönkormányzata nyárbúcsúztató rendezvényét, melynek helyszínét a Zalaszentlászló, Rákóczi utcai lakásotthon biztosította. A rendezvényt Riczu Beáta a gyermekönkormányzat elnöke és Tóthné Mátyás Krisztina a hálózat szakmai vezetője nyitotta meg, jó kedvet kívánva a résztvevőknek.

A ZMGYVK és TEGYESZ I. sz. Lakásotthon-hálózatának Gyermekönkormányzata két éve alakult meg. A hálózathoz tartozik a Zalaegerszeg, Patkó utcai, a Zalaszentgrót, Templom Tér 3. sz. alatti I. és II. különleges lakásotthon, illetve a Zalaszentlászlón működő Rákóczi és Hunyadi utcában működő lakásotthon is.

A nap első programja játékos vetélkedő volt, hat állomáson keresztül próbálhatták ki magukat a résztvevők. A vetélkedőt meglepetés produkció követte, melyben a dolgozók rövid, vicces színdarabot adtak elő Hamupipőke címmel, mosolyt csalva a résztvevők arcára. A produkciót követően a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője, Horváth Gyöngyi is köszöntötte a jelenlévőket, majd a kitűnő és jó tanulmányi eredményért illetve a lakásotthonokban végzett közösségi munkáért okleveleket és jutalmakat adott át. A vetélkedő eredményhirdetése következett, melynek győztese a Zalaszentlászló, Hunyadi utcai lakásotthon gyermekei lettek.

Nyárbúcsúztató

Nyárbúcsúztató

Délelőtt a Zalaszentgróti mentőállomás dolgozói mentőautóval voltak jelen a rendezvényen, így lehetőséget nyújtva az autó működésének, a mentősök munkájának megismerésére. Az ebéd után KI MIT TUD következett, melyre énekekkel, versekkel készültek a gyerekek. A program résztvevői oklevelet és ajándékokat vehettek át, melyek a Híd a gyermekekért Alapítvány jóvoltából kerültek beszerzésre.

Nyárbúcsúztató

A nap kísérő programjai csillámtetoválás,arcfestés, kürtöskalács sütés és íjászkodás volt. A nap vendégei voltak a Verbita egyház papjai, akik jó kedvűen beszélgettek és énekeltek gyerekekkel. A helyi körzeti megbízott közreműködésének jóvoltából a gyermekek kipróbálhatták a rendőrautót és betekintést nyerhettek a rendőrök napi munkájába.

Nyárbúcsúztató

Nyárbúcsúztató

Nyárbúcsúztató

Nyárbúcsúztató

A program közös tánccal, énekkel, focizással, jó hangulatban zárult.

Nyárbúcsúztató

 

 

 

Nyárbúcsúztató