ESEMÉNYNAPTÁR

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

Helyszín: Zalaszabar, Zobori Kalandozoo

A Herman Ottó Intézet és a zalaszabari Holnapocska Tábor egy hetes táborozást szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy, Vas és Zala Megyei Kirendeltségek fenntartásában működő gyermekotthonokban élő, természetvédelem terén kiválóan teljesítő gyermekek részére.

A tábori nyílt nap keretében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumért felelős államtitkár, dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet ügyvezetője és Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója kapott betekintést a tábor mindennapjaiba.

„Az az élmény, amit itt a gyerekek kapnak – kiszakadva a mindennapi környezetükből - , az egy életre elkíséri őket. És azt gondoljuk, hogy a természeti nevelés, a környezettudatosságra való nevelés ebben a környezetben a leghatékonyabb a gyerekek számára, és valóban egy életre szóló élményt ad nekik.”- nyilatkozta dr. Mezőszentgyörgyi Dávid.

„Ez a tábor nemcsak infrastruktúrájában, hanem szellemiségében is inspiráló környezet a diákoknak, hiszen itt közvetlen közelről ismerkedhetnek a természet értékeivel, a vidékre jellemző növényekkel, állatokkal” – mondta V. Németh Zsolt államtitkár, aki hozzátette: a kormány 2800 milliárd forintot költ ebben a ciklusban környezetvédelemre, de ezen belül a szemléletformálás az, ami többszörösen is megtérül.

A tábor az ismeretek átadása mellett rengeteg élményt, kalandot és mosolyt ad a gyermekeknek, ami a későbbiekre is motivációt biztosíthat számukra, fogalmazott Györe Edina Kirendeltség igazgató.

A tábor ideje alatt a diákok megismerkedhettek a közvetlen környezettel és élővilággal, kipróbálhatták a kalandpark beltéri és kültéri játékait, rengeteg ismeretterjesztő órán vehettek részt és számos szórakozási lehetőség közül választhattak.

Természetvédelmi tábor gyermekeknek (2017)

Természetvédelmi tábor gyermekeknek (2017)

Természetvédelmi tábor gyermekeknek (2017)

2017. április 25.